Sušený drvený Pestrec mariánsky
Krátky popis: Najúčinnejšia liečivá bylina pre regeneráciu pečene. Naštartuje systém trávenia, detoxikácie črevného traktu a vylučovania.
Balenie: 900 g / 2000 g
Upozornenie: Skladujte na suchom a chladnom mieste mimo dosahu malých detí.
Kategória: | NZ produkty |
---|
Sušený drvený Pestrec mariánsky
Pestrec mariánsky (Silybum marianum) poznáme pod názvami i Ostropestrec mariánsky, Strieborný bodliak alebo v ľudovom liečiteľstve i tzv. Kristova koruna. Táto výnimočná liečivá rastlina má svoj pôvod na Kanárskych ostrovoch a v našom klimatickom pásme sa väčšinou pestuje ako okrasná rastlina. V jej zrelom plode sa tvorí látka silymarín, ktorá pomáha k prečisťovaniu pečene a výrazne napomáha k regenerácii pečeňových buniek pečeňovej membrány. Silymarín sa nachádza v šupke plodu Pestreca a tvorí sa pri dozrievaní na prelome septembra a októbra. V tomto čase rastlina potrebuje teplotu minimálne 25 C. Plod Pestreca sa zberá oberaním už zrelých bobúľ, ktoré sa usušia a následne drvia. V našich podmienkach sa síce dá pestovať, ale nedozreje do štádia a kvality tak ako v stredomorí. Silymarín (komplex bioflavonoidov) je silný antioxidant - silnejší ako vitamíny C a E. Liečivé účinky Pestreca mariánskeho poznali už starovekí liečitelia a bylinkári, ktorí s ním liečili hlavne zápal pečene. Veľkým pozitívom Pestreca je i obsah nenasýtených mastných kyselín, bez ktorých nie je vstrebateľnosť niektorých vitamínov a minerálov. Ochudobnená krv o tieto zložky spôsobuje tzv. civilizačné ochorenia. Plody Pestreca mariánskeho sú dostupné vo forme čaju, extraktu, oleja alebo tinktúry, no najlepší a najúčinnejší spôsob je užívať sušený. Plod Pestreca mariánskeho vám ponúkame veľmi jemne drvený a práve v tejto forme najlepšie dokáže regenerovať pečeňové bunky pečeňovej membrány.
Odporúčané užívanie:
Priame užívanie: 1 čajová lyžička priamo do úst zapiť aspoň 3 dcl vody, opakovať niekoľkokrát denne (max 2 - 3 krát) Sušený Pestrec mariánsky môžete tiež pridať do rôznych druhov jedál, ako sú všetky kaše, vločky alebo jogurty. Denná dávka by nemala presiahnuť 2 – 3 čajové lyžičky. Čaj z Pestreca mariánskeho: Sušený plod sa neodporúča do styku s vodou nad 40 C, kedy by sa poškodili účinky látky silymarínu. Čaj z plodu Pestreca mariánskeho nie je vhodný na regeneráciu pečene. Z tejto liečivej rastlinky sa používajú tzv. čajové zápary (z listov, byli a koreňa), pritom každý z nich je na iný zdravotný problém.
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota 1236 kj/297 kcal - 15%RVH (Referenčná výživová hodnota) Tuk 21g - 30% (vrátane mastných kyselín 4g - 20%) Sacharidy 7 g - 2,7% Bielkoviny 20 g - 40% Soľ 0,01 g - 0,16%
Upozornenie: Skladujte na suchom a chladnom mieste mimo dosahu malých detí.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.